Blok Mermer Fuarı’nı 20 bin kişi ziyaret etti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP’ın, Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (MADSİAD) desteğiyle organize ettiği ‘2. Bursa Blok Mermer Fuarı’ sona erdi.

Blok Mermer Fuarı’nı 20 bin kişi ziyaret etti

Bu yıl 14 farklı ülkeden 200’ü aşkın firmanın stant açtığı fuarı, 4 gün boyunca 41 ülkeden 20 bine yakın iş profesyoneli ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sahip olduğu sanayi alt yapısı ve katma değerli üretiminin fuarcılık faaliyetleri sayesinde güç kazandığını söyledi.

İkincisi düzenlenen Bursa Blok Mermer Fuarı’nın yüzde 41’lik rekor büyüme ile gerçekleştiğini ifade eden Burkay, 4 gün boyunca sektörün kalbinin Bursa’da attığını vurguladı.

Fuar boyunca sergilenen blok mermerlerin tamamının satıldığını kaydeden Burkay, ”Sektörümüzün talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Blok Mermer Fuarı, sektöre ve ülke ihracatına büyük değer kattı. Bursa’nın ortak aklının gücüyle hayata geçirdiğimiz Blok Mermer Fuarımız, sektörde ülkemizin lider fuarlarından birisi haline geldi” dedi. Fuarda Ticari Safari Projesi kapsamında 600’den fazla yabancı iş adamının sektör temsilcileriyle buluştuğunu dile getiren Burkay, ”Hedefimiz, ülkemizin büyümesine liderlik eden firmalarımızın rekabetçi ve ihracatçı kimliğine güç katmasını sürdürmektir” diye konuştu.

GELECEK YIL İÇİN ÖN REZERVASYON

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, Bursa 2. Blok Mermer Fuarı’nın sektörden büyük ilgi gördüğünün altını çizdi.

Ersözlü, ”Ülkemizde blok mermer konusunda düzenlenen tek ihtisas fuarı, geçtiğimiz yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 34 artış göstererek 41 ülkeden ve yurtiçinden gelen 19.675 iş profesyoneli tarafından ziyaret edilerek, marka bir fuar olma yönünde emin adımlar ile yoluna devam ediyor” dedi.

Bu yıl da firmaların yerleşim aşamasında yurt dışından gelen iş adamlarına ürünlerinin yüzde 70’e yakınını fuar başlamadan sattığını ifade eden Ersözlü, şunları kaydetti: ”Türkiye’nin önde gelen blok üreticilerinden, ocak ve iş makinacılarından oluşan katılımcı firmalarımız fuardan memnun ayrılarak, önümüzdeki yıl 1-4 Kasım tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek olan fuara şimdiden ön rezervasyonlarını yaptırdı.”

BÜYÜK İVME KAZANDI

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu ise, Bursa Blok Mermer Fuarı’nın sektör ihracatına büyük ivme kazandırdığına vurgu yaptı. Bu sene fuara özellikle Hindistan’dan gelen firmaların yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Efendioğlu, ”İki ülke arasındaki kotaların kalkmasından dolayı blok mermerlerin büyük bir çoğunluğu Hindistan’a satıldı. İki yılda marka haline gelen fuarımızın bundan sonra da büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X