BM’den ABD’ye ‘savaş suçu’ iması

ABD ve koalisyon güçleri uçaklarının Afganistan’ın Kunduz kentinde bir hastaneyi bombalaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a çıkarken, Birleşmiş Milletler (BM), saldırının ‘savaş suçu’ sayılabileceğini açıkladı.

BM’den ABD’ye ‘savaş suçu’ iması

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad Al Hussein, olayın tarafsız ve şeffaf bir biçimde araştırılması gerektiğini belirterek, ‘Kasıtlı bir durum varsa, hastaneye hava saldırısı düzenlemek savaş suçu sayılabilir. Tam ve şeffaf bir soruşturma yapılması gerekir. Bu trajik olay kesinlikle affedilemez ve suç sayılmalıdır’ dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 12’sı hastanede görev yapmakta olan doktor ve 7 yaralı olmak üzere 19’a çıktığını, 37 kişinin de yaralandığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı olay ile ilgili soruşturma başlatacaklarını açıkladı. Savunma Bakanı Ash Carter, ‘Son derece trajik bir olay, dualarımız ve düşüncelerimiz, yaşamını yitirenler ve onların aileleriyle birlikte. Afgan hükümeti ile koordineli olarak tam bir soruşturma hemen başlatılacak’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X