BM’den dört hedef

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, aşırı sağcı partilerin özellikle Müslümanları hedef almasına karşı mücadelenin, BM’nin gelecek yılki dört önceliğinden birisi olacağını söyledi.

BM’den dört hedef

İlkinin, yeni kalkınma gündeminin oluşturulması ve iklim değişikliği ile mücadele olduğunu kaydeden Ban, bir diğer konunun ise Suriye olduğunu ifade etti. Ban, 2015 yılının Suriye’deki kabusa son verilen bir yıl olmasının zorunluluk olduğunu dile getirdi. Üçüncü konunun ise ayrımcılık ve aşırılıklarla mücadele olduğunu belirten Ban Ki-mun, ‘Aşırılıklarla ve aşırı sağ partilerin azınlıklar, göçmenler ve özellikle Müslümanları hedef almasına karşı daha fazla mücadele göstermeliyiz’ dedi.

Ban dördüncü konunun ise Birleşmiş Milletler’in yeni küresel ufuklara adaptasyonunu sağlamak olduğunu söyledi. Ban, her nerede olursa olsun işkenceyle mücadele için yapılması gereken çok işin olduğunu ifade ederek işkencenin kesinlikle yasaklanması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X