BM’den ‘Özgecan’ tepkisi

Birleşmiş Milletler, Mersin’de Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesini kınadı.

BM’den ‘Özgecan’ tepkisi

BM Kadın ve Dünya Nüfus Fonu’ndan (UNFPA) yapılan açıklamada, ‘Özgecan’ın katledilmesini şiddetle kınıyoruz” denildi. BM çatısı altında faaliyet gösteren iki kurum da, kadınlara karşı şiddetin insan hakkı ihlali olduğuna dikkat çekti. Türk yetkililerden kadınlara karşı şiddet konusunda sıfır toleransı teşvik etmelerini isteyen UNFPA, 2012 yılında İstanbul Kongresi’nde Türkiye’nin uluslararası kadına karşı şiddetle mücadeleyi içeren Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne imza attığını ve bunu etkin bir şekilde uygulaması gerektiğini anımsattı. 

HER 5 KADINDAN 2’Sİ

Özgecan cinayetini protesto etmek amacıyla sokağa dökülen binlerce insanın eylemlerini desteklediğini açıklayan iki kurum, “Bu korkunç cinayeti kınıyoruz ve kadınlara, kız çocuklarına karşı şiddete de ‘Hayır’ demek için sokaklara dökülen binlerce insanın dayanışmasına ortak oluyoruz” şeklinde ortak bir açıklama yaptı. BM Kadın ve UNFDA ayrıca Türkiye’de her 5 kadından ikisinin fiziksel şiddet veya tacize maruz kaldığına dikkat çekildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X