BM’den Suriye rejimine tepki

BM yardım konvoylarının Suriye’ye ulaştırılmasında Türkiye’nin kendileriyle son derece büyük bir iş birliği içinde bulunduğunu belirten Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, “Suriye hükümetinden beklediğimiz nihai izin, mektu

BM’den Suriye rejimine tepki

BM Cenevre Ofisi’nde basın toplantısı yapan De Mistura, ABD ve Rusya’nın anlaşmasıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından, BM’nin yardım TIR’larının başta Halep’in doğusu olmak üzere, Suriye’de acil yardım bekleyen bölgelerine gitmek için hazır olduğunu söyledi.

 

HAYAL KIRIKLIĞI

BM’nin yanı sıra, Rusya’nın da Suriye hükümetinin BM konvoyu için hala izinleri çıkarmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını aktaran De Mistura, Türk makamlarının ise konvoyun Suriye ulaştırılması için son derece büyük bir iş birliği içinde bulunduğunu bildirdi. De Mistura, BM yardım TIR’larından oluşan konvoyun, Türkiye-Suriye sınırındaki tampon bölgede 

beklemeye devam ettiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye rejiminin hala izin vermemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, “Ama özellikle hayal kırıklığı yaşayanlar Suriye halkı. Rusya da en az bizim kadar hayal kırıklığı yaşıyor.’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X