BM’den Türkiye’ye övgü

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel, göçmen ve mültecilerin Yunanistan’da ilk durakları olan Ege adalarındaki durumlarının utanç verici olduğunu söyledi.

BM’den Türkiye’ye övgü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel, mülteciler konusunda Türkiye’nin en iyi örnek olduğunu ifade etti.

Durum değerlendirmesi yapmak için göçmenlerin ilk durağı olan İstanköy (Kos), Lesvos ve Sakız adalarına da gittiğini söyleyen Cochetel, adalarda karşılaştığı manzaranın utanç verici olduğunu söyledi. İstanköy’de mültecilerin park ve meydanlarda uyuduğunu anlatan Cochetel, Yunan adalarında tam bir kaos ortamı bulunduğunu dile getirdi.

Cochetel, “Yunanistan gelişmekte olan bir ülke değil, gelişmiş bir ülke. Gelişmekte olan ülkelerde bile mültecilerin tıbbi, barınma ve gıda gibi ihtiyaçları sorunsuz karşılanırken, Yunanistan’da karşılanamaması hiç normal değil. Birilerinin sorumluluk alması gerekiyor” diye konuştu.

TÜRKİYE EN İYİ ÖRNEK

Yunanistan’ın, mülteci kampları kurulması konusunda ciddi olmalı ve sorumlu davranması gerektiğini ifade eden Cochetel, “Türkiye ile bu konuda işbirliğimiz çok iyi. Mülteciler konusunda ise Türkiye en iyi örnek. Ülkenin çeşitli noktalarında çok sayıda mülteciyi barındırabilecek kamplar bulunuyor. Bu kamplardaki hizmetler de fevkalade” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X