Böbrek bekliyordu, karaciğerini bağışladı

Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen böbrek hastasının karaciğeri bir kişiyi hayata bağladı.

Böbrek bekliyordu, karaciğerini bağışladı

Çekirge Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen operasyonda, 63 yaşındaki diyaliz hastası Mehmet İ.’nin dün akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

 

Bursa Organ ve Doku Bağış Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar ile irtibata geçen aile, babalarının organlarını bağışlayacaklarını bildirdi. Görüşmelerin ardından Mehmet İ’nin karaciğeri Bursa’da bulunan özel bir hastaneye gönderildi. 

Ameliyat öncesi gazetecilere bilgiler veren Çekirge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, “Çekirge Hastanesi olarak 15. donör organizasyonundayız. 63 yaşında erkek hastamızın geçirdiği beyin kanaması neticesinde beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile görüştük, hiç tereddütsüz organları bağışlamayı kabul ettiler. Karaciğerini bir kadın hastamıza nakledeceğiz” dedi.

Organ Nakli Bursa Bölge Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar ise, “Bursa bölgesinde başarılı organ nakilleri devam ediyor. Uzun yıllar diyalize giren, aynı zamanda organ nakli listemizde bekleyen hastamız, ne yazık ki beyin kanamasından hayatını kaybetti. Diyaliz hastası olması sebebiyle böbreklerini kullanamıyoruz. Karaciğeri yine Bursa’da yaşayan bir hastamıza nakledilecek. Buradan bağışçımızın çok değerli ailesine teşekkür etmek istiyoruz. Organ beklemenin ne demek olduğunu çok daha iyi bilen bir aile oldukları için, başka insanların hayatını kurtarmak istediler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X