Böbrek hastalarına teknolojik bilgilendirme

Böbrek Hastaları Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinlikte, Bursa’da böbrek nakli olan ve nakil bekleyen hastalar ve aileleri biraraya geldi. Divan Otel’de gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, diyalize giren hastalara, nakil ve amel

Böbrek hastalarına teknolojik bilgilendirme

SEYİT GÜNDOĞAN

Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Haluk Akın, 14 yıldır diyaliz hastalarının daha iyi şartlarda tedavi görmesi, yeni tedavi teknolojilerini daha önce görmeleri ve birbirleriyle kaynaşmaarı için çeşitli etkinlikler düzenledikerini hatırlatarak, bu amaç ve misyon doğrultusunda harekete ettiklerini söyledi.

Tıptaki teknojinin her geçen gün ilerlediğine dikkat çeken Akın, “Artık dünyada, ülkemizde ve kentimizde sağlık alanında bir çok yenilikler var. Amacımız bu yenilenen teknoliji, organ bekleyen diyalize giren hastalarımıza anlatmak” diye konuştu.

3 BOYUTLU VE ROBOTLU AMELİYAT…

Acıbaem Bursa Hastanesi Üroloji ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büent Oktay da, katılımcılara böbrek naklinde gelinen son teknoloji hakkında bilgi verdi.

3 boyutlu ve robot yardımıyla yapılan Laparaskopik Cerrahiyi anlatan Oktay, bu teknik sayesinde, hastanın daha az ağrı çektiğini, hastanede yatış süresinin kısaldığını, kanamanın yok denecek kadar az olduğunu ve normal hayatına çok kısa sürede döndüğünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X