Böbrek nakli bekliyordu, karaciğeriyle ‘umut’ oldu

Bursa’da diyaliz cihazına bağlı olarak böbrek beklerken beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı.

Böbrek nakli bekliyordu, karaciğeriyle ‘umut’ oldu

Alınan bilgiye göre, böbrek yetmezliği nedeniyle Çekirge Devlet Hastanesi’nde diyalize bağlanan 63 yaşındaki C.B’nin beyin ölümü gerçekleşti.

 

Ailesinin onayı üzerine C.B’den alınan karaciğer, organ bekleyen bir hastaya nakledilmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.

 

Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hastanedeki 5’inci donör operasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Didinen, karaciğeri alınan erkek hastanın, diyalize bağlıyken kalbinin durması nedeniyle beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

 

“Ailesiyle organ nakli için görüştük. Daha önce de böbrek bekleyen bir hastanın ailesi oldukları için organ naklinin önemini kavramışlardı. Hemen bizi ikna etmemiz için uğraştırmadan ve konuşturmadan karaciğerin bağışlanmasını kabul ettiler. Nakil için sadece karaciğeri uygundu. Bu karaciğerle UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir hasta sağlığına kavuşacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X