Bodrum’da bayramlaşan plaja koştu

Bodrum’da bu sabah saatlerinde bayramlaşan tatilciler, ardından plajları doldurdu. Kentteki turistik tesislerde yüzde 90’lara varan doluluk yaşandığı belirtildi.

Bodrum’da bayramlaşan plaja koştu

Bodrum’da oturanlar ya da tatil yapanlar, bayram namazının ardından bayramlaşıp soluğu aşırı sıcak nedeniyle plaj ve sahillerde aldı. Kent merkezindeki dünyaca ünlü Paşatarlası, Kumbahçe ve Gümbet plajlarına geç gelenler, bu yüzden yer bulmakta büyük güçlük çekti. Beach clup’larda adım atacak yer kalmadı. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirlerden Bodrum’a gelenler, turistlik kentte özlenen görüntüleri ortaya çıkardı. 40 derece havanın hakim olduğu kentte, 18 derece deniz suyu sıcaklığı bulunuyor.

“TERÖRE İNAT”

Bursa’dan tatile gelen muhasebeci 30 yaşındaki Oktay Candanoğlu, şunları söyledi:

“Bence bu bayram tüm bayramlardan çok daha önemli. Çünkü ülkemiz gerçekten çok zor dönemlerden geçiyor. Bu yaşanan terör olaylarında ben bir yakınımı kaybettim. Ancak yaşam devam ediyor. Zaten terör örgütlerinin istediği insanları korkutmak, sindirmek, evlerde tutsak etmek. Bu oyuna gelmemeliyiz. Ancak şu da varki, bu yaşananları da unutmamalıyız. Bu yaşanan terör olayları unutturulmak istense de biz unutmamalı, ona göre tedbirler almalıyız. Bodrum’da bayram havası çok güzel. Deniz sıcak, hava sıcak, insanlar mutlu. Ülkemizin birçok yeri böyle güzel. Bu güzelliklerin değerini bilmemiz gerekir.” 

PLAJIN MASKOTU ‘PEYNİR’ 

İstanbul’da restoran işleten babası 40 yaşındaki Savaş Duman ve annesiyle birlikte Bodrum’a tatile gelen 12 yaşındaki Eylül Duman, 8 aylık Jack Russel cinsi ‘Peynir’ isimli köpeğiyle plajda renkli görüntüler ortaya koydu. Köpeğiyle denize giren küçük kız, tebessüm ettirdi. ‘Peynir’ ise, plajın maskotu oldu. Ayrıca anneleriyle denize giren küçük çocuklar, bebekleriyle oynadı. Bazı tatilciler, ‘Peynir’ ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“DOLULUK YERLİ TURİSTİN TERÖRE VERDİĞİ EN İYİ CEVAP”

Bodrum’a gelenlerin önemli bölümü günü birlik tur tekneleriyle cennet koy ve adaları gezerken; sahillerdeki plajlar da tıklım tıklım doldu, adım atacak yer kalmadı. Gümbet plajının en eski işletmelerinden, 25 yıldır hizmet veren Aloha Beach Club’ın işletmecisi Yıldırım İlhan, şöyle dedi:

“İki aydır gerçekten zor günler geçirdik. Bütün gücümüzle dayanmaya çalışıyoruz. Bayramla birlikte cumartesi gününden itibaren Bodrum’a ciddi bir akın başladı. Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Almanya ve Hollanda’dan gurbetçi vatandaşlarımız da tatile geldiler. Biz de bayram ve bundan sonraki süreçte beach club’ta özel köpük partileri, DJ performansları ve ünlü sanatçıları ve dans şovlarla tatile gelenleri eğlendirmek için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Önümüzdeki turizm sezonu için 70 günümüz var. Evet bu 70 gün çalışıp, kaybettiğimiz günleri kurtarmak istiyoruz. Bodrum’daki doluluk oranı, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yerli turistin teröre verdiği en iyi cevaptır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X