Bodrum’da kaçakları taşıyan bot battı

Bodrum’da Suriye uyruklu kaçakları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 65 kişi boğulmak üzereyken kurtarıldı.

Bodrum’da kaçakları taşıyan bot battı

Alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmek için Bodrum’dan yola çıkan Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu lastik bot, Kara Ada açıklarında battı.

Botu gören balıkçıların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekibi sevk edildi. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter de havadan destek verdi.

Ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 64 kişiyi denizde boğulmak üzereyken kurtardı. Bodrum Milta Marina’ya getirilen kaçakların bazıları ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olanlar ise battaniyelere sarılarak Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. 

Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, denizden bir kadın ile bir çocuğun cesedini çıkardı. Cesetleri, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yüzerek Kara Ada’ya çıkan bir kişi kurtarıldı

Bölgedeki çalışmalarını sürdüren ekipler, Kara Ada’da bir kişinin yardım beklediğini belirledi. Yüzerek adaya çıktığı tespit eden bu kişi, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekiplerince bota alınarak kıyıya götürüldü.

Ekipler, kaçakların ifadelerine göre kayıp olduğu sanılan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X