Boğalarla insanların festivali başladı

Boğaların insanlarla beraber sokakta koşturmasıyla ünlü, 9 gün süren San Fermin Festivali dün başladı.

Boğalarla insanların festivali başladı

İspanya’nın dünya çapında en ünlü kültürel etkinliklerinden biri olan festivalle ilgili, bir araştırma şirketi veriler açıkladı.

Buna göre festival, her yıl İspanya’nın Pamplona kentine 74 milyon euroluk katkı sağlıyor.

Festival sayesinde, 200 bin civarında olan Pamplona kenti nüfusu dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle 1 milyona ulaşıyor.

Sadece turistlerin Pamplona ekonomisine verdiği direkt katkı 45 milyon euro.

Hediyelik eşya dükkanında çalışan Laura Martin, “Biz burada 1 haftada elde ettiğimiz gelir ile yılın gerisini tamamlamış oluyoruz. Sadece San Fermin zamanı elde ettiğimiz kazanç yılın geri kalanından daha fazla” dedi.

Martin, işin ticari tarafının yanı sıra sosyal ve ahlaki yanının da olduğunu vurgulayarak, “Dışarıdan gelenler genelde San Fermin ruhuna saygı göstermiyor. Özellikle sürekli alkol tüketip, başkalarına rahatsızlık vermeleri bizim pek hoşumuza gitmiyor” diye konuştu.

Enar Gonzalez de festivalin bölge için en önemli turizm etkinliği olduğuna işaret ederek “Her yıl yüz binlerce insan buraya gelmekte ve şehir

ekonomisine büyük katkılar sağlamakta. Tek sıkıntımız, bu kadar insanın kalacak yer bulamaması ve çevre kirliliği. Eğer bu detaylar düzeltilebilirse çok daha güzel bir festival zamanı geçirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Pamplona’da sadece 9 günlük San Fermin Festivali sırasında çalışan bir garsonun aldığı en düşük maaşın bin 700 euro olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X