Boğaz’ı yüzerek geçti

İlk kez katıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 45-49 yaş grubunda 45. olan Cem Kürşad Hasanoğlu önümüzdeki yıl da organizasyona katılmayı garantilemenin mutluluğunu yaşıyor.

Boğaz’ı yüzerek geçti

Dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda bir çok başarı hikayesi yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkan yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ilk kez katıldığı bu dev organizasyonda büyük bir başarıya imza attı.

2 yıl önce disiplinli bir şekilde yüzmeye başlayan Hasanoğlu, 45-49 yaş grubunda 203 sporcu arasından 53.18 dakikalık derecesiyle 45. sırayı elde etme başarısı gösterdi.

Yıllardır hayalini kurduğu Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılma hedefini bu yıl gerçekleştirdiğini belirten Hasanoğlu şunları söyledi:

SIRA ÇANAKKALE’DE

“Özellikle son bir senede çok sıkı antrenman yaptım. İlk önce havuzda 800 metre elemelerini geçerek büyük yarışa katılma hakkı elde ettim. 6.5 kilometrelik mesafeyi 53.18 dakikada yüzerek iyi bir derece elde ettiğimi düşünüyorum. Kendi yaş grubumda 203 katılımcı arasında 45. olmam sevindirici ancak benim için yeterli değil. 1 saatin altında yüzdüğüm için gelecek sene de elemelere katılmadan direkt yarışma hakkım bulunuyor. Bunun için daha çok çalışacağım. Önümüzdeki hafta 30 Ağustos’ta yapılacak yarışta Çanakkale boğazını geçmeyi hedefliyorum. Ondan sonraki hedefim de Yunanistan’ın Meis Adası’ndan Kaş’a kadar yüzmek.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X