Boğazköy Barajı’ndan sulama başlıyor

Boğazköy Barajı sulama suyunun, Yenişehir’in batı kesimindeki bazı köylere ay sonuna kadar verilmeye başlanacağı bildirildi. Baraj suyunu arazilere taşıyacak olan boruların toprak altına döşenmesi çalışmalarının da sürdürüleceği belirtildi.

Boğazköy Barajı’ndan sulama başlıyor

GÜRHAN ADANA

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Boğazköy Barajı’ndan sulama suyunun ay sonuna kadar ilçenin batı kesimindeki bazı köylere verilmeye başlanacağını belirtti. Kamıl, bir yandan da baraj suyunu arazilere taşıyacak olan boruların toprak altına döşenmesi çalışmalarının sürdürüleceğini kaydetti.

Boğazköy Barajı sulamasında 155 bin dönüm alanı sulamaya açmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Kamıl, ‘DSİ yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ilçenin batı yönündeki Toprakocak, Koyunhisar, Karacaali, Karaköy, Menteşe, Çardak, Marmaracık Mahalleleri’ndeki arazilere su verilmesine ay sonunda başlanacak. Böylece, 55 bin dönüm araziye su taşıyan ve geçen yıl devreye giren Yeraltı Sulama Projesi’nin (YAS) ardından Boğazköy Barajı’nın bir bölümü de ilçe tarımına katkı sağlamaya başlayacak’ dedi.

Boğazköy Sulama Projesi’nden Yenişehir’e bağlı, Marmaracık, Koyunhisar, Çardak, Toprakocak, Menteşe, Karacali, Karaköy, Dereköy, Demirboğa, Barçın, Cihadiye, Afşar, Karabahadır, Çelebi, Terziler, Hayriye, Köprühisar, Çamönü, Ebeköy, Papatya ve Akdere köyleri, İnegöl’e bağlı, Boğazköy, Karagölet ve Sungurpaşa köyleri, Kestel’e bağlı Seymen ve Soğuksu köyleri yararlanacak.

ÇİÇEKÖZÜ VE TERZİLER

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Çiçeközü Köyü’nde gövde inşaatı tamamlanan sulama barajında, suları tarlalara ulaştıracak hatların döşenmesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Hatların döşenmesi çalışmalarının yıl sonunda bitirilmesinin planlandığını söyleyen Kamıl, ’22 bin dönümlük tarım arazisini suya kavuşturacak olan Çiçeközü Köyü Sulama Barajı Projesi kapsamında sulama, önümüzdeki yıl başlayacak’ diye konuştu.

Terziler Köyü’nde ise Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettirdiği sulama göletinin yapımının tamamlandığını, tarlalara su taşıyacak olan hatların döşenmesi çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X