Boğazköy’de ÇED toplantısı

İnegöl Hamzabey Mahallesi 2. OSB mevkiinde yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi, hazır beton santrali ile ilgili, Boğazköy Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Cengizler Medikal İnşaat Taahhüt Madencilik Hayvancılık Şirketi

Boğazköy’de ÇED toplantısı

SADULLAH ORGAN

 

Toplantıda şirket yetkilileri tesis ile ilgili bilgi aktararak, mahalle halkına herhangi bir çevresel zararın verilmeyeceğini ifade ederken, vatandaşlar ise endişelerini dile getirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Ahmet Çakmak ise, kurallara uyulmaması halinde 19 bin liradan başlayan ceza uyguladıklarını bildirdi.

Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ali Osman Duyan da, bir süre önce çalışması sona eren diğer tesisten duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Duyan, mahallede yaşayan tüm vatandaşlardan imza toplayıp, tesisi istemediklerine ilişkin bakanlığa dilekçe ile başvuracaklarını söyledi. ÇED heyeti ve yetkililer, mahalle sakinlerinden aldıkları önerileri değerlendireceklerini bildirdirerek mahalleden ayrıldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X