Böke: ‘Demokrasi için hayır diyoruz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Bursa’da partililerle bir araya geldi.

Böke: ‘Demokrasi için hayır diyoruz’

RABİA DENİZ

 

Partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla buluşan Böke’nin gündeminde referandum vardı. 16 Nisan’da her yurttaşa sandığa sahip çıkma çağrısı yapan Böke, bugün Türkiye’nin karşısına hiç gerek olmayan bir biçimde, bir anayasa değişikliği teklifinin getirildiğini söyledi. 

Hükümetin demokrasiyi dış politikada seçim malzemesi haline dönüştürdüğünü kaydeden Böke, “Hollanda’da bakanlarımıza yapılan bu uygulamayı kabul edilemez ancak daha önce de dış politikanın iç politikaya malzeme edildiğini gördük. Dış politikanın iç politikaya mal edilmesinden nasıl 80 milyonun kaybettiğini çok iyi biliyoruz. Demokrasi için mücadele veriyormuş gibi yurt dışında Türkiye’nin itibarını zedeleyenlere demokrasiyi önce kendi evinizde inşa edin demeyi de bir ödev biliyoruz. Bugün Türkiye’de en demokratik hakkı olan ‘hayır’ı susturmaya çalışanlar, sınırın ötesine geçip demokrasi hikayesi anlatıyorlar. Bugün ‘hayır’ diyenler üniversitelere sokulmuyor, terörist olarak adlandırılıyor. Bugün gerçek bir demokrasiyse asıl derdimiz, 80 milyona özgür ve eşit ortamı sağlamak devletin en temel görevidir. Bizim bu ‘hayır’larımız da demokrasi içindir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X