Bol alkışlı iki oyun sahnede

BDT, ‘İstanbul Efendisi’ ve ‘Halktan Biri’ oyunlarını tiyatro severlerle buluşturuyor. İki farklı oyun, bol alkış garantisiyle AVP’de sahnelenecek.

Bol alkışlı iki oyun sahnede

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), sezon oyunlarını tiyatro tutkunlarının yoğun ilgisini çekiyor. Yeni oyunlardan ‘İstanbul Efendisi’ ve ‘Halktan Biri’, sanat eleştirmenlerinden tam not alırken izleyicisiyle Ahmet Vekif Paşa Sahnesi’nde buluşuyor.

Musahipzade Celal’in yazdığı, Baki Erdi Mamikoğlu’nun yönettiği ‘İstanbul Efendisi’nin dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık’a ait.

Aralarında Bora Özkula, Belgin Bilgin, Işıl Öztürk, Cenk Turan ve Salih Salcan’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçının rol aldığı oyunda, bütün esnafı kulağından mıhlayan, ipe dizen, falakaya yatıran Müneccimbaşızade İstanbul Kadısı Savleti Efendi’nin, kızı Esma’yı evlendirmeye çalışırken başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde bugün ve yarın saat 20.00’de sahnelenecek.

3596475-524892356_50708240,7055475.jpg

‘HALKTAN BİRİ’ OYUNU…

Sam Bobrick’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula’nın yönettiği ‘Halktan Biri’nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysilerini Gözde Yavuz, ışık tasarımını Rahmi Özan hazırlıyor.
Oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine’nin geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine’nin mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener’in rol aldığı oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu’nda bugün ve yarın saat 18.00’de izleyiciyle buluşacak.

3596475-524892356_51039940,7055475.jpg

ŞEHİR TİYATROSU DA VAR…

Bursa Şehir Tiyatrosu, Nikolay Gogol’un yazdığı, Koray Karasulu’nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman’ın yönettiği ‘Evlenme’ oyununu sahneleyecek.
Oyunun dekor tasarımını Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını da Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikâyesiyle ele alınıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi’nde bugün saat 20.00’de,yarın 14.00’te sahneye konulacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X