Bölge 2016 Nisan’a kadar ağaçlandırılacak

Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi’ndeki orman yangınının çıkış nedeninin bulunması amacıyla incelemeler sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü ise yanan alanı 2016’nın nisan ayına kadar ağaçlandırmak üzere çalışmalara başladı.

Bölge 2016 Nisan’a kadar ağaçlandırılacak

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 50 hektar alanın zarar gördüğü orman yangınının çıkış nedeninin belirlenmesi için güvenlik güçlerinin incelemesi devam ediyor.

 

Göynüklü Mahallesi yakınlarındaki kızılçam ormanında 29 Ağustos’ta çıkan yangın “hamleli rüzgar” nedeniyle farklı noktalara sıçramış ve söndürme çalışmaları olumsuz etkilenmişti.

 

Yaklaşık 12 saat sonra güçlükle kontrol altına alınabilen ve 50 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili güvenlik güçlerinin başlattığı inceleme sürüyor. Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenini bulmak için yoğun mesai harcıyor.

 

Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğünce bölgenin tekrar yeşillendirilmesi için çalışmalara başlandı. Orman mühendisleri yanan alana yönelik proje üzerinde çalışırken bölgenin 2016’nın nisan ayına kadar ağaçlandırılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X