‘Bölgesel merkeze’ vergi teşviği

Bölgesel merkezini Türkiye’de kuran global şirketlere vergi avantajı ve vergi teşviği getireceklerini belirten Bakan Işık, ”Maliye Bakanlığı’mız ve Hazine üzerinde çalışıyor” dedi.

‘Bölgesel merkeze’ vergi teşviği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bölgesel merkezlerin Türkiye’de, İstanbul’da kurulmasına yönelik özel bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Bakan Işık, dün Bosch’un, Küçükyalı’daki Bosch Türkiye ve Ortadoğu Genel Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, merkezin hem Türkiye hem şirket için son derece önemli olduğunu vurguladı ve Türkiye’ye verdikleri önem dolayısıyla Bosch ailesine teşekkür etti. 

Bosch’un çalışanlarına da şirketi Türkiye’de kalıcı kıldıkları için ayrıca teşekkür eden Işık, şunları kaydetti: 

”Türkiye dünyanın tam merkezinde. Napolyon’un ‘Eğer dünya bir tek devletten müteşekkil olsaydı, hiç kuşkusuz başkent İstanbul olurdu’ diye ilginç bir sözü var. İstanbul’dan 3 saatlik bir uçak yolculuğunda 1 milyarın üzerinde insana ulaşabiliyorsunuz. Bu bir global şirket için çok büyük bir avantaj. Türkiye’deki bir operasyonla, çok rahatlıkla Balkanlar’a, Kafkaslar’a, Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’ya ulaşmanız mümkün.”

ÖZEL BİR ÇALIŞMA

Bölgesel merkezlerin Türkiye’de, İstanbul’da kurulmasına yönelik özel bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Işık, ”Maliye Bakanlığı’mız ve Hazine üzerinde çalışıyor, bölgesel merkezini Türkiye’de kuran global şirketlere vergi avantajı ve vergi teşviği getireceğiz” dedi. Işık, Türkiye’nin 2015 yılında 16,8 milyar dolarlık doğrudan yatırımcı çektiğini hatırlatarak, bunun da ülkenin stratejik önemini gösterdiğini söyledi.

BOSCH’A ÖVGÜ

Bakan Işık, son dönemde Türkiye’ye yoğun yatırım yapan şirketlerin başında Bosch’un geldiğini belirterek, ”Son 4 yılda yaklaşık 1 milyar Euro’luk bir yatırımı Türkiye’ye kazandırmış oldular. Şirketin Türkiye’nin globalleşme sürecinde Türkiye’ye verdiği değer de çok fazla” ifadelerini kullandı. Bosch’un her 7 personelinden birinin Ar-Ge çalışanı olduğunu dile getiren Bakan Işık, ”Gelecek Bosch’la çoktan gelmiş veya Bosch geleceğe çoktan gitmiş’ ifadesi çokta abartılı olmaz. Bu kültürün Türkiye’ye taşınması bizim için çok önemli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X