Bolu’da 9 Bin Hayvan Kuduza Karşı Aşılandı

Bolu’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kuduz aşısı kampanyası kapsamında yaklaşık 9 Bin hayvan aşılanarak hastalığa karş…

Bolu’da 9 Bin Hayvan Kuduza Karşı Aşılandı

Bolu’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kuduz aşısı kampanyası kapsamında yaklaşık 9 Bin hayvan aşılanarak hastalığa karşı önlem alındı. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl yaklaşık 8 Bin sahipli kedi ve köpek aşılanırken, 1000 civarı hayvan ise serbest veteriner hekimler ve Belediye veteriner hekimleri tarafından aşılandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bolu İl Müdürü İsmail Taş, konuyla ilgili açıklamasında, kuduz hastalığının hem hayvan hem insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirterek, “Kuduz hastalığına karşı mücadele kapsamında her yıl ilimizdeki sahipli kedi ve köpeklerin hemen hemen tamamını aşılamaya çalışıyoruz. Aşılama kampanyası ile ilimizde aşılanmamış evcil hayvan bırakmamayı hedefliyoruz. İlimizdeki mücadele kapsamında kuduz aşılama programı her yıl ilk baharda başlamaktadır. Çalışmalar sonucu 2015 yılında ilimizde hiç bir kuduz hastalığı mihrakı görülmemiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X