Bomba iddia: ABD Başkanlığı’na aday oluyor

Bloomberg medya kuruluşunun sahibi iş adamı ve eski New York Valisi Michael Bloomberg ABD Başkanlığı için aday olacağı iddia ediliyor.

Bomba iddia: ABD Başkanlığı’na aday oluyor

Bloomberg, “Seçmenler daha iyisini hak ediyor” diyerek yarışa girebileceği izlenimini verdi.

Financial Times’a konuşan Bloomberg ‘seçenekleri değerlendirdiğini’ belirtirken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump Bloomberg’ün yarışa girmesinden mutluluk duyacağını belirtti. 39 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin adamları arasında yer alan Bloomberg şu ana kadar süren başkanlık yarışını da sert bir dille eleştirdi.

DEMOKRATLARI TAVLAYABİLİR

Bloomberg, “Tartışmanın seviyesi seçmenleri aşağılayacak nitelikte” dedi. 74 yaşındaki Bloomberg’ün bireysel silahlanma ve benzeri Cumhuriyetçi partinin kırmızı çizgisi sayılacak konularda liberal bir çizgide olduğu biliniyor. 

Uzmanlara göre bu nokta demokrat seçmenin de Bloomberg’e sempatiyle yaklaşmasına neden olabilir. Bloomberg’ün mart ayında başkanlık adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.ABD’de Başkanlık seçimleri 8 Kasım 2016’da yapılacak.

Bloomberg 15 Haziran 2014’te o zaman Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Trabzon’da görüşmüştü. Bloomberg , Erdoğan’dan kamu sağlığı, sigarayla mücadele ve yol güvenliği gibi konulardaki tecrübelerinden yararlanmak istediğini belirtmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X