Bomba ihbarında 1305 tesadüfü

Türk Hava Yolları’nın TK-1305 sefer sayılı İstanbul-Malaga seferini yapan yolcu uçağı bomba ihbarı nedeniyle geri döndü.

Bomba ihbarında 1305 tesadüfü

Lufthansa Havayolları’nın İstanbul- Frankfurt seferini yapan LH-1305 sefer sayılı yolcu uçağında yapılan bomba aramasının ardından, Türk Hava Yolları’nın TK-1305 sefer sayılı İstanbul-Malaga seferini yapan yolcu uçağı da bomba ihbarı nedeniyle geri döndü.

Türk Hava Yolları’nın TK-1305 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi TC-JHL kuyruk tescilli yolcu uçağı saat 10.00’da Malaga seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havalandıktan kısa bir süre sonra emniyet  ekiplerine gelen bomba ihbarı nedeniyle THY uçağının geri dönmesi istendi. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, uçağın kaptan pilotu ile irtibata geçti. Uçak saat 11.00’da Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirirken, uçak bomba araması için güvenlik bir park alanına çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X