Bomba yağıyor

Rus jetleri IŞİD’e yönelik operasyonun 5. gününde örgüte en ağır darbeyi indirdi. Hama kentinde komuta merkezi yok edilirken, yaklaşık 3 bin militanın Ürdün’e kaçtığı öne sürüldü.

Bomba yağıyor

Rusya’ya ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD’ e operasyonun başlangıcından bu yana en ağır darbeyi indirdioği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı temsilcisi İgor Konaşenkov basına yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde savaş uçaklarının 25 sorti yaptığını ve terör örgütü IŞİD’e ait 9 hedefi imha ettiğini açıkladı. Saldırıların IŞİD’in organizasyon yapısını bozmak ve lojistik alt yapısını imhaya yönelik olduğunu kaydeden Kolaşenkov, Su-24 bombardıman uçaklarının Hama bölgesinde bulunan bir IŞİD komuta merkezini yok ettiğini, örgüte ait iki adet mühimmat deposu ve Humus’ta iletişim için kullanılan bir koordinasyon merkezinin de Rus jetleri tarafından vurulduğunu belirtti. 

Rus jetlerinin ayrıca 30 kadar zırhlı araç ve Suriye ordusundan ele geçirilen 1 adet tankın 6 ayrı saldırı sonucu imha ettiği açıklandı.

3 BİN TERÖRİST

Bu arada IŞİD, Nusra ve Ceyşu’l-Yermuk örgütlerine üye yaklaşık 3 bin terörist, havadan ve karadan düzenlenen operasyonlar nedeniyle Ürdün’e kaçtığı öne sürüldü. 

Rus Sputniknews’e konuşan Suriye ordusundan üst düzey bir yetkili geçen cumartesi günü Şam, Humus ve Deyru’z-Zur’da IŞİD ve Nusra’ya operasyon düzenlendiğini ve 170 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı yetkili IŞİD, Nusra ve Ceyşu’l-Yermuk örgütlerine üye yaklaşık 3 bin kişinini ise Suriye ordusunun takibi üzerine bütün cephelerden kaçarak Ürdün’e yöneldiğini belirtti. 

ÖSO İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile temas kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Moskova’da dün basın toplantısı düzenleyen Sergey Lavrov, ÖSO hakkında ABD’den bilgi talep ettiklerini belirterek, Washington’dan henüz yanıt alamadıklarını kaydetti. Lavrov, ‘ÖSO, gerçek dışı bir yapılanma. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den ÖSO’nun lokasyonu ve komuta kademesi hakkında bilgi istedim ancak yanıt alamadım. Eğer gerçekten ÖSO, kapasitesini korumayı sürdüren silahlı bir muhalif örgütse, bu örgütle temasa geçmeye hazırız. Bunu gizlemiyoruz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X