‘Bombacı Türk pasaportu taşıyor’

Tayland’da geçen hafta 22 kişinin öldüğü tapınak saldırısıyla ilgili şok iddia. İngiliz basını saldırganın Türk pasaportu taşıdığını öne sürdü.

‘Bombacı Türk pasaportu taşıyor’

Tayland polisi geçen hafta başında Başkent Bangkok’ta bir tapınakta düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak Türk pasaportuna sahip bir şüphelinin izini sürüyor.

İngiliz The Telegraph gazetesi, Tayland polisinin, Bangkok’ta otel ve taksi şoförlerine bir pasaport kopyası göstererek araştırma yürüttüğünü yazdı.

Haberde polis tarafından sorgulanan Taylandlıların, bu pasaportun Türk pasaportu olduğunu söylediği ifadeleri yer alıyor. Polisin aradığı bu kişinin, güvenlik kameralarına tapınak önüne sırt çantasını bırakırken takılan ve robot resmi ülke çapında dağıtılan şüpheli olup olmadığı bilinmiyor. Haberde ayrıca polisin sahte pasaport kullanılmış olma ihtimali üzerinde de durduğu vurgulanıyor. Tayland medyası ise, Şüphelinin ‘Çin vatandaşı bir Uygur’olabileceğini öne sürmüştü. Geçen ay Tayland’a sığınan 109 Uygur, kafalarına çuval geçirilip zorla bir uçağa bindirilerek Çin’e gönderilmişti.

FASLI SALDIRGAN…

Bu arada Amsterdam’dan Paris’e sefer yapan trende üç ABD’li yolcu tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın mayıs ayında Berlin’den İstanbul’a gittiği ileri sürüldü. 

Fransız polisi, Fas vatandaşı olan Eyüb el Kazzani’nin ilk olarak İspanyol polisi tarafından takibe alındığını; zanlının Fransa’ya geçme ihtimali üzerine Fransız polisine bilgi verildiğini, zanlı hakkında ülkede ‘S’ tipi fişleme (ulusal güvenliği tehdit) hazırlanmış olduğunu belirtti. Fransız polisi, Kazzani’nin 10 Mayıs 2015’te Germanwings havayolu şirketi ile Berlin üzerinden İstanbul’a geldiğini iddia ederek, zanlının Türkiye üzerinden Suriye’ye gidip gitmediğinin Türk Emniyet yetkililerine sorulduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X