Bombacının eşkali belirlendi

Adana’da bombacının eşkali tespit edildi. Eylemci, HDP binasına gittiği taksinin plakası da belirlendi. Mersin Valisi de, ellerinde geniş bilgiler olduğunu belirtti.

Bombacının eşkali belirlendi

Adana ve Mersin’de önceki gün Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik bombalı saldırılara ilişkin sır perdesi aralanıyor.

Adana’da tanıklara göre, “1.70-1.75 cm boylarında, normal yapılı, üzerinde açık renk kısa kollu gömlek bulunan, siyah saçlı, kumral, 30-35 yaşlarındaki bir erkek” patlamadan bir gün önce binaya geldi ve “Mısır Çarşısı esnafı gönderdi” diyerek, elindeki çimen şeklindeki bombayı teslim etti. 

Partinin çaycısı tarafından ilçe başkanının makam odasındaki dolaba konan çiçek, ertesi gün patladı. Bu arada Emniyet, eşkali saptanan kişinin bir taksiyle binaya geldiğini belirledi ve taksinin plakasını tespit etti. Bombalı çiçeği getiren kişinin, Mersin HDP’ye de bomba bırakan kişi olduğu ve iki bombanın da aynı gün birkaç saat arayla konduğu düşünülüyor.

HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Vedat Özkan, “Adana ve Mersin olaylarının aynı kişi ve kişiler tarafından yapıldığı tespiti mevcuttur. Sadece ççeği koyan şahsın bulunması değil, bu kişinin irtibatlarının da açığa çıkarılması önemlidir” dedi.

VALİLERİN AÇIKLAMALARI

Adana Valisi Mustafa Büyük, ‘önemli mesafeler kaydettiklerini’ belirtti. Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, önceki gün HDP İl Başkanlığı binasına yapılan bombalı saldırıyla ilgili ellerinde geniş bilgiler olduğunu ancak şu an için detaylı bir açıklama yapamayacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X