Bonzai’den ölüme son!

Gençliğin belasıyla artık topyekün savaş başladı. Uyuşturucuyla mücadelede polise destek olanlar Bursa’da yeni bir dernek kurdu.

Bonzai’den ölüme son!

Uyuşturucu baronlarının son yıllarda gençliğin başına musallat ettiği en büyük belalardan biri ‘Bonzai’… Bursa’da ve Türkiye genelinde Bonzai yüzünden ölümler bile oldu. Sentetik zehir kullanımının her geçen gün yaygınlaşması üzerine duyarlı vatandaşlar, ‘Bu  illetle savaşta biz de varız’ diyor.

Polisi, mücadelede tek başına bırakmayanlar uyuşturucuya karşı topyekün savaş kararı aldı. Bu uğurda, Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği (UBM) adı altında geçtiğimiz aylarda Bursa’da bir dernek kuruldu. 20 üyesi olan derneğin başkanlığını ise İnegöl’lü mobilya imalatçısı Ahmet Akay yapıyor. 

7 AYDIR FAALİYETTE

Yedi ay önce faaliyete geçen derneğin çalışmalarını anlatan Akay, ‘Bizim bu uğurdaki çalışmamız tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Kişisel hiç bir menfaatimiz yok. Amaç, gençlerimizi uyuşturucu illetinden kurtarmak’ diyor.

Bağımlı kişileri tedavi olmaya ikna etmek için ciddi anlamda çalışma yaptıklarını söyleyen Akay, ‘Bununla ilgili olarak İnegöl’ü pilot bölge seçtik. Bonzai’den ilk ölümler orada başladı. Şu an için İnegöl’de bonzai kullananların sayısı yok denecek kadar azaldı’ şeklinde konuştu.

Amacımız Türkiye’de örgütlenmek

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Akay, Antalya, Sakarya, Afyon ve Erzincan’da temsilcilikler kurulduğunu belirterek,  ‘Şimdilik 4 ilde temsilciliğimiz var. Amaç Türkiye genelinde tüm il ve ilçelere yayılmak. Bursa’nın hemen hemen bütün ilçelerinde temsilciliklerimiz oluşturuldu’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X