Borç ertelemesi isteyen çiftçi 7 Ekim’e kadar başvuru yapacak

Yenişehir’de yılbaşından bu yana fırtına, don, dolu ve aşırı sıcakların etkili olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, bu doğa olaylarından ürünlerinin yüzde 30’u zarar gören çiftçilerin 7 Ekim’e kadar bir dilekçeyle Müdürl

Borç ertelemesi isteyen çiftçi 7 Ekim’e kadar başvuru yapacak

GÜRHAN ADANA

Yetkililer, “Söz konusu doğa olaylarından ürünleri etkilenen çiftçiler, o günlerde hasar tespit dilekçesi vermişlerdi. Çiftçiler, 7 Ekim tarihine kadar borç erteleme dilekçesi verecekler” dediler. 

Yetkililer, hasar tespit dilekçesi veren çiftçilerin tarlalarında inceleme yapıldığı kaydetti. Yetkililer, borç ertelemesi isteyen çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), kimlik ve arazi bilgileriyle birlikte başvurmaları gerektiğini kaydettiler.

ZEYTİNCİYE BAKIM DESTEĞİ

Yetkililer öte yandan 2016 yılı içinde zeytin bahçelerinde gençleştirme budaması yapan çiftçilere zeytin bahçelerinin bakımı için destek verileceğini açıkladılar. Açıklamada, en az 5 dekar zeytin bahçesi bulunması ve 1 dekarında en az 8 zeytin ağacının olması gerektiği bildirildi. Zeytin yetiştiricilerinin 30 Eylül’e kadar bakım desteği için başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Yetkililer ayrıca, sertifikalı tohum desteği almak isteyen çiftçilerin, fatura ve tohumluk sertifikası fotokopisiyle 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydettiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X