Borçlarını ödemek için aracını satmak istedi, dolandırıldı

Bursa’da araçlarını satmaya çalışan vatandaşları dolandıran biri kadın dört kişi Yan-Dol ekipleri tarafından yakalandı.

Borçlarını ödemek için aracını satmak istedi, dolandırıldı

Hakan Gönül / OLAY

Bursa’da daha önceden de üç kişiyi dolandıran şüpheliler son olarak tek mal varlığı olan arabasını satmak isteyen N.O.A sahte olarak kurulan araç satış bürosuna gitti.

Oldukça lüks kurulan büro içerisinde çaycı, satın alma, satış uzmanı ve müdür gibi sahte ünvanları bulunan şüphelilerin bulunduğu belirtildi.

Büroda iyi bir şekilde karşılanan ve arabasını satmak için ikna olarak şüphelilerle birlikte notere giden N.O.A. aracın satışını yaptı. ‘Parayı bürodan çıkmadan sizin hesabınıza havale yapalım, satışı yapana kadar gelir’ diyen şüpheliler, N.O.A’nın ‘Para hesaba gelmedi’ sözü üzerine ‘gelin birer bardak çay içelim, o zamana kadar gelir’ diyerek bir kafeye gittiler.

Bu sırada arabayı alarak kaçan şüpheliler yakalanmamak için Kocaeli’ne gittiler. Orada aracı başka bir şahsa satarark parayı aldılar. 

Mağdurun durumu farkederek polisi araması üzerine olay yerine N.O.A, olanları gelen polis ekiplerine gözyaşlarıyla anlattı:

‘Hayattaki tek varlığım bu arabaydı. Satıp borçlarımı kapatacaktım, şimdi ben ne yapacağım.” 

Olayla ilgili bilgileri edinen Yan-Dol ekipleri kısa süre içerisinde güvenlik kameralarını takip edip şüpheli Özbekistan uyruklu kadın M.Yusupova, M.Tüysüz, M.Mercan ve İ.Öztürk’ü ikametlerinde yakalayarak gözaltına aldılar.

İfadelerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X