Borçlu esnafa sağlık müjdesi

Esnaf sanatkarları desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Borçlu Bağkurluların sağlık hizmeti alabilmesini sağlayacak yeni bir düzenlemeyi parlamentodan en kısa sürede geçirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Borçlu esnafa sağlık müjdesi

ASLIHAN AYDIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, esnaf sanatkarların uzun zamandır çözüm bekleyen önemli bir sorunu ile ilgili müjde verdi.

Esnaf ve Sanatkarın Uyum Yeteneğinin Artırılması Operasyonu (ADAPTESK) Projesi kapsamında dün Crowne Plaza’da, ‘Bursa’da Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşması’ gerçekleştirildi. Esnaf ve sanatkar odalarının temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya Bakan Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Müezzinoğlu, buradaki konuşmasında, ramazanın hayırlı bir şekilde geçmesini temenni etti. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Esnafın olmazsa olmazı sabır, merhamet, hoşgörüdür. Yenilikleri takip etmesi gerekiyor. Bu esnafın yarınlarını güvenceye alabilmek adına en önemli bakış açısıdır” dedi. ADAPTESK’in esnafın gelecek vizyonunu şekillendirme adına önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Önümüzdeki dönemde farklı projeleri yapma zorunluluğumuz var. Bugün ilkokul çağında olan çocuklar, yarın iş hayatına atıldıklarında, şimdi var olan mesleklerin yüzde 60’ını göremeyecekler. Çok hızlı ilerleyen bilimsel gelişmeleri, hızla takip etme zorunluluğumuz var” diye konuştu. Müezzinoğlu, tüm eğitim taleplerine açık olduklarını da vurguladı. 

GENÇLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Orta ve uzun vadeli projelerle özellikle gençleri destekleyeceklerini dile getiren Müezzinoğlu, “Bir taraftan yeni meslek alanlarında girişimci olabilmeleri, diğer taraftan da yarının esnaf ve sanatkarları olabilmeleri için onlarla bir arada olup destekleyeceğiz. Aynı zamanda mevcut esnafın vizyonunun değişmesi için yanlarında olmak bizlerin görevi” dedi. Bakan Müezzinoğlu, zor bir yılın geride bırakıldığını belirterek şunları kaydetti: “Geleceğe olan umudu bu milletin dik duruşuyla sağladık. Yarınların daha güçlü olabilmesi adına en önemli köşe taşlarının önünde gelen grup esnaf ve sanatkarlarımızdır. Borç sıkıntısı olan yaklaşık 1.3 milyon esnafın devlete 13 milyar liralık borcunun yeniden yapılandırılması ile ilgili yasal düzenleme Meclis’ten geçti. Müracat dönemine girdik. Esnafımız, istikrarın ve güvenin olduğu ortamda yapılandırma ile borçlarını öderken, bir taraftan da geleceğe olan umutlarını artırarak devam edecekler.”

ESNAF TOPLANTISININ ARDINDAN YETİMLERLE İFTAR AÇTI

Zora ve sıkıntıya düşmüş ve Bağkur hizmeti almakla ilgili sorunları olan esnafa yönelik yeni düzenlemeyi haftaya Meclis’e götüreceklerini anlatan Müezzinoğlu, “Borçları dolayısıyla sağlık hizmeti alamayan Bağkurlu esnafın sağlık hizmeti alabileceği yeni bir düzenlemeyi de parlamentodan en kısa sürede geçirmeyi arzu ediyoruz” dedi. Bakan Müezzinoğlu, esnafın Crowne Plaza’daki toplantısının ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçerek, Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Yetimler Günü İftar Organizasyonu’na katıldı. Müezzinoğlu burada yetimlerle birlikte iftar açtı.

4 BİN 500 ESNAF YARARLANDI

Vali İzzettin Küçük, esnaflığın hayat boyu süren bir meslek olduğunu bildirdi. BESOB Başkanı Arif Tak ise ADAPTESK projesinin esnafın geleceğini yönlendirmesi adına fayda sağladığını kaydetti.  ADAPTESK Proje Koordinatörü Bilal Bülbül de, Bursa’da 4 bin 573 esnafa ulaştıklarını söyledi. 8 pilot ilde gerçekleştirilen proje kapsamında esnaf sanatkarlara, girişimcilik, satış pazarlama, sağlık, kişisel gelişim gibi eğitimler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X