Borcuna en sadık il Ardahan

Ardahan, yüzde 1,72 olan takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranıyla geçen yıl borcuna en sadık il oldu.

Borcuna en sadık il Ardahan
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yıl Türkiye’de takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının en düşük olduğu il Ardahan çıktı. Buna göre Ardahan, kredi geri ödemede en başarılı il oldu. Söz konusu kentin takipteki alacakları ise 12 milyon 181 bin lira olarak gerçekleşti. Bu anlamda Ardahan’ı Gümüşhane takip etti. Takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının yüzde 1,79 olduğu Gümüşhane’nin takipteki alacakları 15 milyon 510 bin lira oldu. Gümüşhane’nin ardından yüzde 1,82 ile Kırşehir, yüzde 1,85 ile Çankırı, yüzde 1,97 ile de Siirt geldi.
 
EN BAŞARISIZI ZONGULDAK
 
Geçen yıl kredisini geri ödemede en başarısız il ise Zonguldak oldu. 303 milyon lira civarında takipteki alacağı olan kentin, bu alacaklarının toplam nakdi krediye oranı yüzde 5,72 olarak gerçekleşti. Zonguldak’ı yüzde 5,67 ile Adana takip etti. Adana’nın ardından yüzde 5,23 ile Diyarbakır, yüzde 5,12 ile Batman, yüzde 5 ile de Tokat geldi. Bursa’da takipteki alacaklarının nakdi krediye oranı yüzde 2,47, takipteki alacakları ise 1 milyar 175 milyon 705 bin lira olarak kayıtlara geçti. Bu rakam İstanbul’da 15 milyar lirayı aştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X