‘Bordo bereye’ rekor müracaat

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın personel ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı’nca gerçekleştirilen muvazzaf subay ve astsubay alımı yoğun ilgi gördü.

‘Bordo bereye’ rekor müracaat

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığı’nca muvazzaf subay ve astsubay alımı gerçekleştirildi.

 

Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığı’nca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıdı. Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapıldı. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıdı.

 

Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınması planlandı. Ay başında başlayan başvurular yoğun ilgi gördü. Kasım ayının sonunda biten Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın personel alımı için 35 bin 24 kişi müracaat etti. Bunlardan 12 bin 10’u muvazzaf subaylık, 23 bin 14’ü muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.

 

Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı arandı. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı istendi.

 

Başvuruların sona ermesinin ardından müracaatların değerlendirilmesi için hemen komisyonlar toplanacak. Güvenlik soruşturmaları ve mülakatı geçenlerden detaylı sağlık raporu istenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X