Borsa endeksinden iki sıfır atılıyor

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, endeksten iki sıfır atılması için süreci dün itibariyle başlattıklarını açıkladı.

Borsa endeksinden iki sıfır atılıyor

Hakan Atilla, Borsa İstanbul binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Buradaki konuşmasında endeksten iki sıfır atılması için süreci dün itibariyle başlattıklarını belirten Atilla, uygulamanın 27 Nisan 2020’de devreye alınmasının planlandığını söyledi. Bu konuda geniş katılımlı provalar gerçekleştirileceğine işaret eden Atilla, provaların ilkinin 9 Mart Pazartesi günü başlamasının hedeflendiğini ifade etti. İki sıfır atılmasıyla endeksin 1200’lere geleceğini vurgulayan Atilla, böylece enflasyonist piyasa algısının da biteceğini dile getirdi. Atilla, borsanın halka arzı konusunda da çalıştıklarını ve yıl sonuna kadar hazır hale geleceklerini anlattı. Borsada açığa satış yasağının kalkması için çaba sarf ettiklerine dikkati çeken Atilla, seans saatlerinde değişiklik yapılmasının ise gündemde olmadığının altını çizdi.

ALGI PROBLEMLERİ ÇÖZÜLECEK

Borsa İstanbul’un Finans Merkezi’ne taşınma tarihinin 2022 veya 2023’ü bulabileceğini kaydeden Hakan Atilla, şöyle devam etti: ‘’Borsayla ilgili algıyı değiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Tanıtıcı videolarla algı problemlerini çözeceğiz. Borsaya yatırım fonları üzerinden çok gelen var. Yatırım fonu müşterisi 3 milyonun üzerinde. Bankaların finans sistemini domine eden rolü azalmalı, sermaye piyasalarının rolü artmalı. Borsada günde 8-10 bin yeni hesap açılışı oluyor. Faizlerin düştüğü ortamda borsaya ilgi artıyor. Yatırım fonları üzerinden borsaya gelmek daha mantıklı. Vatandaşlarımızın sermaye piyasalarına yatırım yapmalarını arzu ederim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X