Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Borsa, haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftaya önceki kapanışa göre 269,06 puanlık yükselişle 87.917,41 puandan başladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftaya önceki kapanışa göre 269,06 puanlık

Borsa İstanbul’da pay piyasaları cuma günü kapanışına göre ortalama yüzde 0,31 değer kazandı. Bankacılık endeksi yüzde 0,29, holding endeksi yüzde 0,41 yükseliş kaydederken, açılışta yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 0,88 ile “menkul kıymet yatırım ortaklığı” oldu.

 

BIST 100 endeksi, cuma günü en yüksek 88.326,79 puanı görse de ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından kazançlarını geri vererek, günü yüzde 0,05 düşüşle 87.648,35 puandan tamamlamıştı.

 

Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olması nedeniyle iç dinamiklerin öne çıkacağını belirterek, BIST 100 endeksinin 87.000 puanın üzerinde kaldığı sürece 89.900 seviyesinde bulunan teknik fiyat boşluğunun gündemde olacağını, olası düşüşlerde ise 86.000 ve 85.500 seviyelerinin destek olarak öne çıkabileceğini tahmin ediyor.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası