Borsa İstanbul liderliğe hazırlanıyor

BIST, yılbaşından itibaren yatırımcısına yaklaşık yüzde 28 kazandırarak başlıca dünya borsalarını geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.

Borsa İstanbul liderliğe hazırlanıyor

Borsa İstanbul (BIST), yıl başından bu yana yatırımcısına ortalama yüzde 27,52 kazandırırken, bu performansı ile dünya genelinde öne çıkan borsalar arasında ilk sırayı alması dikkati çekti. 2016 yılını 78.138,66 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, bugüne kadar yükseliş trendinde hareket etti ve rekorlarla taçlandırdığı yılın ilk yarısının tamamlanacağı son 3 işlem gününe, 100.000 seviyesine yakın 99.639 puandan girdi. Analistler, yılın ilk yarısında devam eden küresel risk iştahının ve Türkiye’nin büyümesine ilişkin artan iyimserlikler ile yukarı revize edilen tahminlerin BIST 100 endeksini desteklediğini belirtti.

RAKİP ARJANTİN

Bu dönem içinde tarihinin en yüksek seviyelerini gören ABD borsaları, 2016 kapanışına göre yüzde 8 ile yüzde 16 arasında yükselirken, Avrupa borsalarında ortalama getiri yüzde 7 seviyelerinde gerçekleşti. Borsa İstanbul’un en yakın rakipleri ise yüzde 25 değer kazanan Arjantin borsası ve yüzde 17 ile Güney Kore, Hindistan ve Hong Kong borsaları oldu. Başlıca dünya borsaları arasında bu dönemde en kötü performansı yüzde 14’lük azalış ile Rusya borsası gösterirken, değer kaybeden başka bir borsa olmaması dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X