Borsa İstanbul’da gong kadınlar için çalacak

Kadın erkek eşitliği ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mart 2015’de Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlenecek.

Borsa İstanbul’da gong kadınlar için çalacak

Tören, piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirilecek. 

Borsa İstanbul (BIST) tarafından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin artırılmasına ve kadınların ekonomik alanda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, mart ayının ilk haftası boyunca dünya çapındaki borsaların açılış veya kapanış gong törenlerinde ‘Eşitlik için Borsa Zilinin Çalınması’ adı altında etkinlikler düzenleyecek. 

Bu kapsamda Borsa İstanbul gibi, Bombay, Mısır, Nasdaq, Nijerya, Santiago, Stokholm ve Varşova borsaları da gong törenlerine ev sahipliği yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X