Borsada 120 kişinin işine son verildi

Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, FETÖ üyesi olduğunu tespit ettikleri her kademeden çalışanın işine son verdiklerini, şu ana kadar yaklaşık 120 personelin iş akdini fesh ettiklerini açıkladı.

Borsada 120 kişinin işine son verildi

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, dün gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


”Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu tespit ettiğimiz her kademeden çalışanın işine son verdik” diyen Karadağ, 1 Nisan’da göreve geldikten sonra üst yönetimden başlayarak yeni yönetim gereği revizyona gittiklerini, bu kapsamda 15 Temmuz’a kadar çoğunluğu üst düzey yönetici olmak üzere 34 kişiyi görevden aldıklarını hatırlattı. 15 Temmuz’dan sonra da hızlı bir şekilde riskli gördükleri 50’nin üzerinde personel ile yollarını ayırdıklarını kaydeden Karadağ, ”Bu anlamda Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile Borsa grubunu birlikte değerlendirdiğimizde yaklaşık 120 kişinin iş akdini feshettik” dedi.

DEVAMI GELECEK

İstihbarat ve kamu otoriteleriyle yakın çalışmalar içerisinde olduklarını, tespitler netleştiği andan itibaren görevden almaların devam edeceğini dile getiren Karadağ, sistemin devamı için görevlendirmeler yapılacağını ve bu sürecin sürdüğünü vurguladı. Karadağ, “Bugün siz iş akdini feshettiniz, yarın yenisini alayım diyemiyorsunuz. Mutlaka liyakate dayalı işe alım süreçlerini çalıştırmanız gerekiyor” ifadesini kullandı.

SPAK’YA ANLIK BİLDİRİM

Tespit edilen şüpheli işlemleri anlık olarak Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bildirdiklerini söyleyeyen Karadağ, SPK harici açıklamalara itibar etmemek gerektiğini vurguladı. Karadağ, temel göstergelerin çok sağlıklı ve sağlam işlediğinin altını çizerek, yabancı yatırımcı sayısında ciddi bir azalma olmadığını kaydetti. Karadağ, borsada darbe girişiminin etkilerinin ciddi anlamda telafi edilmiş durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

DARBENİN ETKİLERİ SİLİNİYOR

Karadağ, FETÖ darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcı tercihlerinde çok ciddi bir azalma veya risk algısı tespitlerinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ”Zaten 15 Temmuz öncesinde Borsamızda çok ciddi bir yükseliş yaşanmıştı ve BIST 100 Endeksi 82 binin üzerine çıkmıştı. Bu olağanüstü durum gerçekleşmese de kar satışlarıyla beraber biz 70 binli rakamları görmeyi beklerdik. Darbe girişimini takip eden hafta kayıplar ciddi anlamda telafi edildi. Çok şükür, BIST 100 Endeksi şu anda 77 bine yaklaşıyor. Etkilerini çok ciddi anlamda atlatmış durumdayız. İnşallah bundan sonra daha iyi, daha pozitif şekilde devam edecek.”

YATIRIMCI TERCİHİNDE CİDDİ BİR AZALMA YOK

Himmet Karadağ, darbe girişiminin ardından piyasalarda oluşan kaygılara yönelik de değerlendirmelerde bulunarak, şöyle devam etti:


”Darbe girişimi sonrasında yabancı yatırımcı tercihlerinde çok ciddi bir azalma veya risk algısı tespitimiz yok. Zaten 15 Temmuz öncesinde Borsamızda çok ciddi bir yükseliş yaşanmıştı ve BIST 100 Endeksi 82 binin üzerine çıkmıştı. Bu olağanüstü durum gerçekleşmese de kar satışlarıyla beraber biz 70 binli rakamları görmeyi beklerdik. Bu olayın etkisiyle bu biraz daha derin hissedildi ama çok kısa sürede toparlandı. Ertesi hafta BIST 100 Endeksi de, finans ve ekonomi piyasaları da toparlanma sürecine girdi. Bu hafta zaten tamamen tüm piyasalarımız olağan akışında seyrediyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X