Borsada bir günlük yeni düzenleme

Borsa İstanbul, BIST 50 endeksinde açığa satışta bir günlük yukarı adım kuralı uygulanmasına karar verdi.

Borsada bir günlük yeni düzenleme

Borsa İstanbul yönetimi cuma günü borsada yaşanan sert fiyatlamaların ardından açığa satışta yeniden yukarı adım kuralını getirdi.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda 24 Şubat tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması karar verildiği belirtildi.

Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, söz konusu sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilecek.

En son gerçekleşen fiyatı, öncekinden daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi son fiyat düzeyinden de yapılabilecek.

Sermaye Piyasası Kurumu, geçen hafta yaşanan fiyat hareketlerinin ardından tüm kurumların işlemlerinin inceleme altına alındığını duyurmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olağan dışı fiyat ve miktar hareketliliklerine sebep olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlar hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X