Borsa’da ilk yarının lideri Galatasaray

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinin ilk yarı performanslarına göre Galatasaray, yüzde 22,13’lük getiri ile rakiplerini geride bıraktı.

Borsa’da ilk yarının lideri Galatasaray

Futbolda 2014-2015 sezonunu lig ve kupa şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray’ın hisselerinin fiyatı, 2015 yılının ilk yarısında 18,75 liradan 22,90 liraya yükseldi. 

Borsa İstanbul’da ilk yarı getirileri dikkate alındığında Galatasaray’ı yüzde 19,08’lik getiri ile Fenerbahçe Futbol AŞ izlerken, Beşiktaş ve Trabzonspor yatırımcısına zarar ettirdi. 

İlk yarıda Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ yatırımcısına yüzde 22,13 zarar yazarken, Trabzonspor Sportif AŞ hisselerinin değer kaybı ise yüzde 26,63’e ulaştı.

TOPLAM DEĞERDE FENERBAHÇE ÖNDE

Toplam piyasa değeri açısından bakıldığında ise Fenerbahçe, ilk yarı sonu itibarıyla 998,8 milyon liralık piyasa değerine ulaşarak spor şirketleri içerisindeki liderliğini korudu. 

Fenerbahçe’yi 495,7 milyon lira piyasa değeri ile Galatasaray izlerken, Beşiktaş’ın piyasa değeri 456 milyon liraya, Trabzonspor’un piyasa değeri de 135 milyon liraya geriledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X