Borsa’da seçim 1 Nisan’da

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, seçimlerin 1 Nisan’da yapılacağını belirterek, delegelerden kurumlarına sahip çıkmalarını istedi.

Borsa’da seçim 1 Nisan’da

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Matlı, 1 Nisan’da BTB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek seçimlerde yaklaşık bin delegenin sandık başına gideceğini ifade etti. Şimdiye kadar kendisinden başka aday çıkmadığını ve seçimle 7 komiteden 19 meclis üyesi belirleneceğini kaydeden Matlı, bu isimlerin de 10 gün içinde başkan ve yönetim kurulunu belirleyeceklerini vurguladı. 

Yeni dönemde bundan daya iyi hizmet etmek ve bütün kurumlarla işbirliği içerisinde bulunmak istediklerini işaret eden Matlı, ‘’Delegelerin kurumuna sahip çıkmasını, hangi meclis üyesini istiyorlarsa onu aday göstermelerini ve kurumlarını çalıştırmalarını istiyoruz. Bizim tek başımıza yapacağımız şeyler var, bir de grup halinde yapacaklarımız var. Şehirdeki bütün paydaşların birlik beraberlik içerisinde olmasını temenni ediyoruz. Bu birlik beraberlikte önemli olan büyüyen Bursamızı daha yaşanabilir, daha sosyal, milli gelire oranı daha yüksek bir şehir haline getirmek. Bunun için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

800 DAİRELİK PROJE

Yeni dönemde seçilmeleri halinde yapacaklarını projeleri de anlatan Matlı, önceliğin yeni hizmet binasında olduğunu dile getirdi. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini ama aynı zamanda kendilerinin de bir arayış içerisinde olduğunu belirten Matlı, şehir içinden çıkıp daha ulaşılabilir ve ana yollar kavşağında bir hizmet binası yapacaklarını kaydetti. Özer Matlı, ‘’Sosyal projeler noktasında yapacağımız çalışmalar var. Yıldırım’da kentsel dönüşümde bekleyen yeni bir yer aldık. Burada 800 dairelik bir kentsel dönüşüm projesini hasılat paylaşımıyla vermeyi düşünüyoruz. Tabi bu ekonominin gidişatıyla alakalı. Burada yapılacak bir Alışveriş Merkezi (AVM) süreci var. Bunun da 500-600 milyon liralık bir bütçesi var” diye konuştu.

ÖNEMLİ PROJELER VAR

Şehrin batısında kurulacak yeni kesimhane sürecinin de devam ettiğine dikkati çeken Matlı, şöyle devam etti: ‘’Bunun dışında, ABD’deki Chicago Borsanı’na tahıl ürünleri satan bir borsa kuruluyor Türkiye’de… Bunun kurucu ortaklarından oluyoruz. Borsa bu yıl içinde devreye girecek. Türkiye’deki emtia fiyatlarında tahıl fiyatlarıyla ilgili Bursa Ticaret Borsası’nın da söz sahibi olacağı bir yapıya geçiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X