Borsa’nın hedefinde zeytin işleme merkezi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, coğrafi işaret belgesi ile Gemlikli zeytin üreticisinin korunacağını, tüketicinin bilinçleneceğini ve tüccarın da büyük fayda göreceğini söyledi.

Borsa’nın hedefinde zeytin işleme merkezi

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı ziyaret etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, coğrafi işaret belgesi tanıtımının yanı sıra zeytin ve zeytinyağı ürününün de tanıtılmasına ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Türkiye’nin zeytin piyasasında İspanya ile yarıştığının altını çizen Refik Yılmaz, gerekirse Borsa ve Gemlikli zeytin üreticilerini İspanyol zeytin üreticileri ile buluşturabileceklerini kaydetti. Gemlik Zeytini’nin coğrafi işaret belgesi atılımıyla önemli bir ivme kazandığını ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yurt içi ve yurt dışı fuarlarda da Gemlik Zeytini tanıtımı için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Teknolojik takibin de önemine değinen Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ise, Gemlik’e yakışır zeytin işleme merkezlerinin sınırlı sayıda olmasından yakındı. Çakır, iki zeytin hali arasında kalan çevre yolu güzergâhındaki bölgenin Çağlayan Mevki’ne kadar dev zeytin işleme merkezlerine açılabileceği önerisini getirdi. Başkan Refik Yılmaz’ın bu öneriye destek olabilecekleri görüşü üzerine Çakır, “Coğrafi İşaret Belgesi ve Gemlik Zeytini’nin tanıtımı ile ilgili çabalar, kültürel işbirliği çerçevesinde atılan adımlar, fuarlar ve sizin desteğinizle İspanyol zeytin üreticileriyle buluşma fikri, gelecekte modern zeytin işleme merkezleri ile beklenen ve istenilen hedeflere ulaşmamızı sağlayacaktır. Biz bu konuda kamuoyundan da destek bekliyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X