‘Boru ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Oda’nın Altıparmak Temsilcilik Binası’nda bir araya geldi.

‘Boru ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz’

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran, buradaki konuşmasında ülkenin en büyük zenginliklerinden olan borun sanayide daha fazla kullanılması için yola çıktıklarını söyledi. Bora sahip çıkmanın milli bir görev olduğunu ifade eden Duran, “2014 yılından bu yana BTSO liderliğinde bor konusunda önemli çalışmalara imza attık. Asrın madeni olarak gösterilen boru ülke ekonomisine kazandırmayı istiyoruz. Sanayide bor ağırlıklı üretimi artırmasını sağlamak ve farkındalık oluşturuyoruz. Ülkemizin bor politikasının oluşmasına katkı sağlamak için bir sempozyuma ihtiyacımız var. BTSO öncülüğünde borun sanayiye daha fazla katkı sağlaması için sempozyum yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Dumlupınar Üniversitesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Erdoğan da, 1950’li yıllarda bor madeni ihracatının ton başı 20 dolar olduğunu hatırlatarak, bugün ise bu rakamın 200 dolarlar seviyesinde olduğunu kaydetti. 

Türkiye’nin her yıl yurt dışına yaklaşık 1 milyar dolarlık bor sattığını dile getiren Erdoğan, BTSO öncülüğünde kurulan Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu’nun tarihi bir göreve liderlik ettiğini vurguladı. Erdoğan, “Bor madeninin ihracata daha fazla katkı sağlamasını istiyorsak, mutlaka bu cevheri ileri teknoloji üretiminde kullanmalıyız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X