Bosch’tan Bursa’ya iki yeni Ar-Ge merkezi

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, Bursa’ya iki yeni Ar-Ge merkezi açmak için başvuru hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Bosch’tan Bursa’ya iki yeni Ar-Ge merkezi

ASLIHAN AYDIN

 

Young, önceki akşam Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi tarafından Almira Hotel’de düzenlenen toplantıya katıldı. 

Young, buradaki konuşmasında 2014’de 135 milyon euro yatırım yaptıklarını ve 2015 yılında bu rakamın üstüne çıkmak istediklerini belirtti. 

Yeni yatırımlar için Bursa’da arsa sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Young, bu sorunun çözümü için yeni organize sanayi alanları oluşturulması gerektiğini kaydetti. Bosch olarak TÜrkiye’de 3 tane Ar-Ge merkezleri olduğunu ifade eden Steven Young, ”Bursa’ya iki yeni Ar-Ge merkezi kazandırmak için başvuru hazırlıklarımız var. Ar-Ge’ye çok önem veriyoruz. Ar-Ge sabır gerektiriyor.10 fikrin 9’u çöpe gidiyor ama 1 tanesi işe yarıyor. Tuttuğu zaman rakibiniz olmuyor. Alana ilk siz girmiş oluyorsunuz. Ticari meyveleri güzel oluyor” dedi.

İş modelleri satacak

2014 yılını iyi bir şekilde geçirdiklerini ifade eden Young, bu yıl  toplam cironun Türk lirası bazında yüzde 32-34’ler seviyesinde artmasını öngördüğünü dile getirdi. 

Artık ürünlerin değil iş modellerinin satacağına dikkat çeken Young, ”1,5 yıl içinde hayata geçireceğimiz bir iş modeliyle aracınızın içindeki ürün bozulmak üzereyken bulut üzerinden Boch’a sinyal gidecek. Sonrasında yedek parça stok yapılacak ve Bosch servisinden randevu alınacak. En son müşteriye bilgi verilecek” diye konuştu.

Hedef Afrika

Avrupa’da hem kapasite fazlalığı hem de talep azlığı olduğuna işaret eden Young, Afrika’da güzel pazarların olduğunu belirtti. Steven Young, ”300 milyon insan orta direk kategorisinde. Dolayısıyla nagivasyonun radarını Afrika’ya oturtmamız gerekiyor” dedi. Young, 3 yıl içinde Afrika’daki satışlarını 250 milyon Euro’dan 1 milyar Euro’ya çıkarma hedefinde olduklarını kaydetti.

Kimse rahatlamadı

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur ise, ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Onur, geleceğe yönelik beklentilerin hızla bozulduğu bir haftayı geride bıraktıklarını dile getirerek, ”Sonrasında ise finansal piyasalarımızda yaşanan kayıpların büyük ölçüde geri alınabilmiş olması kimseyi rahatlatmadı. Bursamız için çalışmaya, üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X