BOSİAD Bayrak’a emanet

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) tek liste ile gidilen genel kurulunda İlker Oral başkanlık görevini Abdullah Bayrak’a devretti.

BOSİAD Bayrak’a emanet

ASLIHAN AYDIN

Derneğin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen 4’üncü olağan genel kurulunda konuşan İlker Oral, 2 yıl boyunca ortaya koydukları enerji ile bölgenin sorunlarının çözümüne katkı koyarak sanayicilerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. BOSİAD’ın yeni bir dernek olmasına rağmen kısa zamanda önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Oral, “Bölgenin yıldızını parlatan bir dernek olmuştur. Tek amacımız Türkiye’nin ilk OSB’sini daha ileri taşımak oldu” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Oral, olumsuz gelişmelere rağmen iş dünyası temsilcileri olarak 2017’ye umutla baktıklarını belirtti. Bursa’yı ve Türkiye’yi daha ileri noktalara taşımaya çalışacaklarını dile getiren Oral, aynı zamanda Bursa sanayisinin olarak 4’üncü endüstri devriminde etkin rol alması gerektiğini savundu.

SİAD’LARI TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRECEĞİZ

Tek liste ile gidilen seçimde göreve gelen Başkan Abdullah Bayrak da, “Yeni bir dönem başlıyor. Bizim organize sanayi bölgemiz 55 yıllık olmasına rağmen BOSİAD çok genç. Derneğimiz yaklaşık 5,5 yıl önce kuruldu. Umarım güzel hizmetler yapacağız. Geçmiş dönemdeki projelerimizin yanı sıra SİAD’ları bir araya getirerek, üst kurul oluşturmayı hedefliyoruz. Ortak projeler yapmak ve sorunları çözmek amacıyla ciddi çalışmalarımız olacaktır. Bursa’da 70-80 civarında SİAD var. Ancak biz organize sanayi bölgelerindeki SİAD’ları bir araya getirmek istiyoruz. Bu yolla uluslararası ticareti artıracak bir kurul oluşturacağız” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 18 Ar-Ge merkezi, 250 fabrika ve 50 bin çalışan bulunuyor. Derneğin üye sayısı 175. BOSİAD’ın Abdullah Bayrak başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mefküre Zümbülova, Yavuz Yiğit, Meltem Turan, Gaffar İhsan İpeker, Ahmet Parseker, Süleyman Selçuk Çelik, Tanver Emre Yılmaz, Murat Yuvakuran, Sami Erol, Yasin Akdere. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X