Bosna Hersek’te bağımsızlık kutlaması

Yugoslavya’nın parçalanmaya başlamasıyla 29 Şubat-1 Mart 1992 tarihlerinde düzenlenen referandumla bağımsızlığına kavuşan Bosna Hersek’te, bağımsızlığının 23. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenledi.

Bosna Hersek’te bağımsızlık kutlaması

Başkent Saraybosna’daki ‘Bağımsızlık Günü’ etkinlikleri kapsamında ilk olarak, İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenler anısına dikilen Sönmeyen Ateş Anıtı’nda tören yapıldı. 

Törene, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç’in yanı sıra Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Heyetler, anıta çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Heyet buradaki törenin ardından, Kovaçi Şehitliği’ne geçerek Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

HER GEÇEN GÜN DAHA İSTİKRARLI

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bosna Hersek’in, her geçen gün daha istikrarlı bir ülke olacağını ifade etti. Bosna Hersek’in gerek iç gerek AB ve NATO üyelikleri kapsamında dış entegrasyonunu tamamlayacağını vurgulayan İzzetbegoviç, “Önemli olan bu ülkenin egemenlik ve istikrarının her seferinde daha da artması. Önemli olan bu günü kutlayan ve bu ülkeyi seven yeterince insanın olması’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X