‘Bosna Kasabı’ davasının tanığı öldürülmemiş

Sırpların eski komutanı Mladiç’in davasında tanıklık yapması beklendiği sırada otel odasında ölü bulunan tanığın doğal yoldan öldüğü belirlendi.

‘Bosna Kasabı’ davasının tanığı öldürülmemiş

Lahey’de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde yaklaşık 4 yıldır yargılanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç’in geçen hafta görülen davasına çıkacağı gün otel odasında hayatını kaybeden Dusan Dunjic adlı tanığın doğal yoldan öldüğü bildirildi.

Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan mahkemeden yapılan açıklamada, savcılık tarafından yapılan otopsi incelemesi sonucunda Dunjic’in ölümünün doğal yoldan gerçekleştiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Adli tıp uzmanı Dunjic geçen hafta Perşembe günü mahkemeye tanık olarak çıkacağı gün otel odasında ölü bulunmuştu. Dunjic’in mahkemedeki başka davalarda tanıklık yaptığı da açıklanmıştı.

Yaklaşık 17 yıl saklandıktan sonra 26 Mayıs 2011’de yakalanarak Hollanda’ya getirilen Mladiç, 1990’lı yılların başında yaşanan Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve masum sivilleri öldürtmek gibi suçlardan yargılanıyor. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mladiç’e yöneltilen 11 suç içinde bölgede etnik temizlik yapma da yer alıyor.

Lahey’deki Scheveningen hapishanesinde kalan, savaşta sivillere yönelik yaptığı katliamlardan dolayı “Bosna Kasabı” olarak adlandırılan Mladiç, hakkındaki tüm suçlamaları, “ülkemi ve milletimi korudum” diyerek reddediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X