Boston Maratonu bombacısının idam günü

ABD’de, Boston Maratonu’na saldırı düzenleyerek 3 kişinin ölümüne neden olan Cevher Tsarnaev’in bugün idam edilmesi bekleniyor. Kurbanların yakınlarına, cezası infaz edilmeden Tsarnaev ile konuşma fırsatı verilecek.

Boston Maratonu bombacısının idam günü

ABD’de 2013 yılında koşulan Boston Maratonu’na bombalı saldırı düzenlemekten idama mahkum edilen Cevher Tsarnaev’in, bugün zehirli iğne yöntemiyle idam edilmesi  bekleniyor.

Boston Maratonu 2 yıl önce terör saldırısının hedefi olmuş koşunun bitiş çizgisi yakınında patlatılan iki bomba 3 kişiyi öldürmüş 264 kişiyi de yaralamıştı.

Saldırının faillerinden Tamerlan Tsarnaev polisle girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cevher Tsarnaev ise ağır yaralanmıştı.

21 yaşındaki Cevher Tsarnaev, uzun süren bir yargılama sürecinden sonra geçtiğimiz ay jüri tarafından idama  mahkum edilmişti.

İnfazın bugün Boston’da gerçekleşmesi beklenirken, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların yakınlarının Tsarnaev ile görüşmelerine izin verilecek. 

ABD’de 1988 yılından bu yana federal mahkemeler tarafından idam cezasına çarptırılan 74 sanıktan sadece üçünün cezası infaz edildi.

İnfazın gerçekleşeceği Massachusetts eyaletinde ise, yaklaşık 70 yıldan sonra ilk kez biri idam ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X