BOTAŞ’tan 200 milyon liralık yatırım

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), bu çabalar kapsamında doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batıdaki ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için ye

BOTAŞ’tan 200 milyon liralık yatırım

Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı, mevcut Gaziantep-Adana-Mersin Doğalgaz Boru Hattı’nın sonunda, Mersin şehir merkezinin yaklaşık 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Mersin Pig İstasyonu’ndan çıkış alacak, Karaman’daki Ayrancı Pig İstasyonu ve take-off vanasıyla son bulacak.

Hat, Mersin’in Akdeniz, Toroslar ve Erdemli ilçeleri ile Karaman’ın Ayrancı ilçesinden geçecek ve yaklaşık 138 kilometre uzunluğunda olacak. Projenin inşaat aşamasında 200, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Projenin, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının alması durumunda, yaklaşık 30 ay içerisinde tamamlanması ve doğalgaz akışının başlaması öngörülüyor.

İşletmeye alındıktan sonra hattın bakım ve kontrol işleri BOTAŞ tarafından yapılacak. Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı’nın inşası için 200 milyon liralık kaynak kullanılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X