Boyacı olmak isteyen kadınlara eğitim verilecek

Filli Boya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde yürüttüğü ‘Filli Kadın Ustalar’ projesi eğitimleri Bursa ayağıyla devam edecek.

Boyacı olmak isteyen kadınlara eğitim verilecek

Türkiye’de kadınların mesleki gelişimlerine katkı yaparak iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan projenin 11-15 ve 18-22 Temmuz’da Bursa’da gerçekleşecek eğitim programlarına meslek sahibi olmak isteyen tüm kadınlar katılabilecek. Projeyle bu yıl 300’e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor. Bursa’daki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak. Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecekler.

 

İŞKUR’A BAŞVURULACAK

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak Denizli, İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya’da yapılan eğitimler yıl içerisinde Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Adana ve Van’da verilecek. Önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’yi kapsaması planlanan projeye dâhil olmak isteyen kadınlar, İŞKUR üzerinden boya uygulama eğitimlerine katılım için başvurabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X