Boyahane şefliğinden Oyak Renault’nun zirvesine

Bursa iş dünyasının yakından tanıdığı Tunç Başeğmez, 32 yıl önce Boyahane Atölyesi şefi olarak çalışmaya başladığı Oyak Renault’ya genel müdür oldu.

Boyahane şefliğinden Oyak Renault’nun zirvesine

Otomotiv sektörünün lokomotiflerinden Oyak Renault’da Genel Müdürlü değişti. Şirketten yapılan açıklamada, Tunç Başeğmez’in Genel Müdür olarak atandığı ve  görevine 1 Mayıs’ta başlayacağı belirtildi. 2013 yılından bu yana söz konusu görevi yürüten Ales Bratoz’un ise AvtoVAZ başkanının lojistik ve endüstriyel operasyonlardan sorumlu baş danışmanı olacağı ve AvtoVAZ’ın yönetim kuruluna katılacağı dile getirilen açıklamada, Tunç Başeğmez’in özgeçmişi ile ilgili de bilgi verildi. 

Buna göre, 27 Temmuz 1955 yılında doğan Tunç Başeğmez, 1978 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1984 yılında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda Boyahane Atölyesi şefi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra imalat yönetiminde çeşitli görevlerde çalıştı. 1999 yılında, Oyak Renault Mekanik ve Karoseri Montaj Fabrikası’na direktör olarak atandı. Eylül 2007’de şirketin yeniden düzenlenmesinin ardından mekanik fabrikasından ayrılarak, sadece karoseri montaj fabrika direktörü olarak görev aldı. Ekim 2010’da, o sıralar kurulum aşamasında olan Fas’taki Tanca Fabrikası’nın ilk direktörü olarak atandı. Tanca Fabrikası’ndaki görevini Ekim 2013’te tamamlayarak Türkiye’ye geri döndü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X