‘Boyahaneler taşınacaksa termik santral gereksiz’

DOSAB’ın kentin göbeğine kurmayı planladığı termik santrale bir tepki de Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’dan geldi.

‘Boyahaneler taşınacaksa termik santral gereksiz’

Pala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DOSAB yönetiminin termik santrali bölgedeki boyahanelerin buhar ihtiyacını karşılamak için kuracağını açıkladığına dikkat çekerek, “DOSAB’ta yeni boyahane kurulmasına izin verilmiyor. Mevcut boyahaneler de Badırga Boya OSB’ye taşınacak. Bu durumda buhar enerjisi için yapılan DOSAB Termik Santrali neden, niçin DOSAB’ta yapılmak isteniyor? Termik santralin,  kömür taşımacılığı konusunda yetersiz kaldığı, tesisin kent yerleşimi içinde kaldığı görülebiliyor. Badırga’da Boya OSB kurulduğuna göre, bu bölgede buhar enerjisine ihtiyaç olacağına göre, termik santral, aynı işadamlarınca Badırga’da yapılabilir. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi de Butik Sanayi Bölgesi haline dönüştürülmelidir. Vakit geçmiş değil, yanlışı düzeltmek lazım” görüşlerine yer verdi.

DOSAB ÖNÜNDE EYLEM

Öte yandan, sivil toplum örgütlerinin termik santrale yönelik tepkileri de devam ediyor. DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, bugün saat 14.00’te DOSAB’ta düzenleyeceği basın toplantısı ile santralin yapılmamasını bir kez daha haykıracak. Platform’un onaylana ÇED Raporu’nun iptaline karşı dava hazırlığı da sürüyor. Davanın önümüzdeki hafta açılacağı, bu konuda çalışan avukatlara Gerze’de yapılması planlanan termik santrali açtıkları dava ile durduran avukatların da destek verdiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X